Prezentacija nove Strategije razvoja sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru

Nova Strategija razvoja sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske za razdoblje 2009. - 2011. prezentirana je voditeljima za financijsko upravljanje i kontrole i voditeljima jedinica za unutarnju reviziju s državne i lokalne razine.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 22. rujna 2009. usvojila je Strategiju razvoja sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske za razdoblje 2009. - 2011. Novom strategijom su određeni daljnji pravci razvoja sustava unutarnjih financijskih kontrola za naredno trogodišnje razdoblje prateći razvoj u sustavu proračuna i razvoj u sustavu upravljanja predpristupnim fondovima EU.

U razdoblju od 22. - 25. rujna održane su prezentacije Strategije u Ministarstvu financija za voditelje za financijsko upravljanje i unutarnje kontrole i unutarnje revizore s državne i lokalne razine. Prezentacije je organizirala Središnja harmonizacijska jedinica u suradnji s državnom tajnicom Ivanom Maletić, glavnom državnom rizničarkom Vesnom Orlandini, te predstavnicima SIGME.

Ravnateljica Danijela Stepić je tijekom prezentacija predstavila daljnji razvoj sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru te pojasnila detalje vezane uz ciljeve i mjere koje su predviđene novom Strategijom.



Pisane vijesti