Ministar Šuker na skupštini MMF-a i Svjetske banke

Hrvatsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će 6. i 7. listopada 2009. godine na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Istanbulu. Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi Ivan Šuker, ministar financija, a Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, zamjenik guvernera HNB-a.

Ministar Šuker susret će se u Istanbulu s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju Philippeom Houerouom i izvršnim direktorom Svjetske banke Rudolfom Jan Treffersom. Ministar Šuker razgovarat će s predstavnicima Svjetske banke o nastavku suradnje i daljnjim aktivnostima već započetih reformi u pravosuđu, zdravstvu, obrazovanju, projektima iz područja zaštite okoliša, prilagodbe klimatskim promjenama i energetike.
Hrvatsko izaslanstvo susrest će se s izvršnim direktorom u MMF-u Ageom F. P. Bakkerom i direktorom Ureda MMF za Europu Marekom Belkom, s kojima će razgovarati o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i srednjoročnoj perspektivi imajući u vidu moguće utjecaje svjetske financijske krize.
Ministar Šuker sastat će se i s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj i Razvojne banke Vijeća Europe te održati niz bilateralnih sastanaka s poslovnim bankarima.
U pratnji ministra Šukera su državni tajnik Zdravko Marić te ravnatelji Vladimira Ivandić i Hrvoje Radovanić, a u pratnji zamjenika guvernera HNB-a Vujčića su viceguverneri Relja Martić i Adolf Matejka te izvršni direktor Michael Faulend.

Pisane vijesti