Potpredsjednik Vlade i ministar financija Šuker na skupštini MMF-a i Svjetske banke

Hrvatsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Proljetnoj  skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu od 23. do 25. travnja 2010. godine. Izaslanstvo RH predvodi Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade i ministar financija, a izaslanstvo Hrvatske narodne banke predvodi Boris Vujčić, zamjenik guvernera HNB-a.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka u Svjetskoj banci gdje će se potpredsjednik Vlade i ministar financija Šuker susresti s Philippe Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, te Peterom Harroldom, direktorom za Hrvatsku, Rudolfom Jan Treffersom, izvršnim direktorom i drugim predstavnicima. Očekuje se s predstavnicima Svjetske banke razgovor o stanju na postojećim projektima, daljnim aktivnostima na pripremi i odobravanju novih projekata i podršci koju Banka pruža daljnjem gospodarskom razvoju u Hrvatskoj, kao i financiranju aktivnosti na približavanju RH u EU.
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a i to s Age F. P. Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u, te direktorom Ureda za Europu Markeom Belkom. Razgovarat će se o trenutnoj makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama koje se provode u cilju prevladavanja utjecaja globalne financijske krize.
Tijekom boravka u Washingtonu organizirat će se i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak u Ministarstvu financija SAD-a.



Pisane vijesti