Dvije ponude za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d.

U prostorijama Ministarstva financija održano je javno otvaranje ponuda u otvorenom postupku javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d.

Do krajnjeg roka za dostavu ponuda koji je istekao danas u 12:00 sati zaprimljene su dvije ponude na način i u skladu s uvjetima i zahtjevima iz Dokumentacije za nadmetanje.

Ponude su predale zajednice ponuditelja:
1. CONFIDA-REVIZIJA d.o.o, Zagreb, Hrvatska, CONFIDA Klagenfurt, Austrija, Schonherr Rechtsanwalte GmbH, Beč, Austrija i CD Invest Consult GmbH, Beč, Austrija - cijena ponude: 8.337.560,00 kuna (10.421.950,00 kuna s PDV-om);
2. BDO Croatia d.o.o., Zagreb, Hrvatska i Lagerkvist & Partners, Stockholm, Švedska - cijena ponude: 12.080.000,00 kuna (15.100.000,00 kuna s PDV-om).

Podsjećamo da je kriterij odabira koji će se primjenjivati u ovom postupku ekonomski najpovoljnija ponuda te će se uz cijenu ponuda vrednovati i specifično iskustvo ponuditelja, adekvatnost plana i metodologije privatizacije te kvalifikacije i kompetentnost predviđenog osoblja za rad na ovom projektu.

Nakon izvršenog pregleda i ocjena zaprimljenih ponuda, Ministarstvo financija će, sukladno odredbama Dokumentacije za nadmetanje i važećeg Zakona o javnoj nabavi, najkasnije u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda donijeti odluku o odabiru ili odluku o poništenju.

 



Pisane vijesti