Daljnje jačanje funkcioniranja AFCOS sustava Republike Hrvatske s ciljem učinkovite zaštite financijskih interesa Europske unije

Održana je konferencija za javnost i medije te svečanost zatvaranja Twinning Light projekta pod nazivom "Daljnje jačanje funkcioniranja AFCOS sustava Republike Hrvatske s ciljem učinkovite zaštite financijskih interesa Europske unije".

Cilj ovog događanja bio je rasprava o budućim smjerovima razvoja AFCOS sustava u Republici Hrvatskoj u okviru zaštite financijskih interesa Europske unije.
Projekt se provodio u suradnji Twinning partnera Ministarstva financija Republike Hrvatske i Ministarstva financija Republike Litve te su voditelji projekta predstavili postupak provedbe kao i postignute rezultate projekta. Provedba Twinning Light projekta započela je u ožujku 2013. godine i trajala je osam mjeseci.

Cilj projekta bio je osigurati učinkovitu i odgovarajuću zaštitu financijskih interesa Europske unije u Republici Hrvatskoj u okviru procesa pripreme za Strukturne instrumente Europske unije kroz jačanje nadležnosti i uloge tijela u AFCOS sustavu.

Nazočnima su se obratili, između ostalih, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, pomoćnik ministra financija Republike Hrvatske Branko Šegon, voditeljica projekta i voditeljica Odjela za upravljanje Strukturnim fondovima EU-a u Ministarstvu financija Republike Litve Loreta Maskaliovienč— te voditeljica projekta i voditeljica Službe za suzbijanje nepravilnosti i prijevara u Ministarstvu financija Republike Hrvatske Mirjana Jurić.

 



Pisane vijesti