9. godišnji seminar unutarnjih revizora u javnom sektoru

Središnja harmonizacijska jedinica Ministarstva financija tradicionalno je organizirala Godišnji seminar unutarnjih revizora u javnom sektoru. Deveti po redu seminar održan je ove godine pod nazivom „Metodološki aspekti unutarnje revizije". Seminar je održan 2. prosinca 2013. godine u Ministarstvu gospodarstva. Istom je prisustvovalo 254 sudionika.

Seminar je tematski bio je usmjeren na metodološke aspekte unutarnje revizije, s posebnim osvrtom na strateško planiranje, planiranje pojedinačnih revizija, korištenje financijskih i nefinancijskih podataka za potrebe planiranja, uzorkovanja i potkrepljivanja rezultata rada unutarnje revizije. Dio vremena bio je posvećen problematici izvještavanja rukovodstva o radu unutarnje revizije te suradnji i koordinaciji rukovodstva i unutarnje revizije. Predstavljeno je iskustvo Nizozemske u području strateškog planiranja unutarnje revizije kada je obuhvaćeno više organizacijskih cjelina. Također, predstavljeni su rezultati prve vanjske procjene kvalitete rada unutarnje revizije obavljene sukladno Međunarodnim standardima za stručnu provedbu unutarnje revizije.

51 unutarnji revizor na svečanom dijelu seminara primio je stručna ovlaštenja za zvanje „ovlašteni unutarnji revizor za javni sektor".

Prezentacije



Pisane vijesti