Informacija o graničnom prijelazu Jovića Most

Novi stalni granični prijelaz za pogranični promet Jovića Most određen je Uredbom o graničnim prijelazima Republike Hrvatske (NN 79/2013) i Ugovorom između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima od 19. lipnja 2013. godine.

Ovim ističemo da je mikrolokacija svakog graničnog prijelaza, pa tako i Jovića Most, određena na geodetskim podlogama i podacima dobivenim od za to nadležne Državne geodetske uprave koja je jedna od uprava u Ministarstvu graditeljstva, koje je i nadležno za lokacijsku dozvolu za navedeni granični prijelaz.

 

Postupak ishođenja lokacijske dozvole:

Zahvat u prostoru odobren je lokacijskom dozvolom, koju je 01. lipnja 2015. godine izdalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Radi se o mikrolokaciji u naselju Jovića Most, na području Grada Imotski, na završnoj dionici lokalne cesti Vinjani Gornji - Čitluk na području Republike Hrvatske.

Projektno rješenje izrađeno je na geodetskim podlogama i na temelju podataka o graničnoj crti između RH i BiH, koji su dobiveni od nadležne Državne geodetske uprave. Sva projektna dokumentacija ovjerena je od nadležnih institucija sukladno propisanim postupcima.

U postupku izdavanja lokacijske dozvole MGPU dodatno je zatražilo očitovanje nadležnih tijela RH obzirom na schengenski režim, radi stambenih objekata ''iza'' planiranoga novoga graničnoga prijelaza. Tražena očitovanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova dostavljena su u MGPU za potrebe postupka.

Pri MGPU dovršava se postupak izdavanja građevinske dozvole.

Stranke u upravnim postupcima predmetnih odobrenja za gradnju imale su pravo sudjelovanja tijekom njihovog provođenja, koja su bila u nadležnosti MGPU.

 



Pisane vijesti