Ministar Marić primio je izaslanstvo kineskog ICBC-a

Ministar financija dr. sc. Zdravko Marić danas je u radni posjet primio izaslanstvo Kineske industrijske i komercijalne banke (ICBC) koje su predvodili Jiang Jianqing, predsjednik uprave fonda ICBC-a za financiranje infrastrukturnih projekata i Wei Guoxiong, predsjednik Uprave i izvršni direktor ICBC-a.

Posjet je uslijedio nakon posjeta izaslanstva ICBC-a u travnju 2016. godine, kada su izneseni planovi vezani za buduća ulaganja u infrastrukturne projekte na području Srednje i Istočne Europe (CEE). Tijekom posjeta predstavnici kineskog izaslanstva dali su kratak pregled stanja i iznijeli su buduće planove usmjerene na jačanje gospodarskih odnosa NR Kine sa državama Srednje i Istočne Europe, uključujući države članice Europske unije.

Ministar Marić ponovio potporu koju je iskazao prilikom posjeta izaslanstva prošle godine, uz napomenu kako se u Republici Hrvatskoj, uz reforme koje su provedene, intenzivno radi na provedbi reforme poslovne klime zbog čega će poslovanje biti jeftinije i jednostavnije što će Hrvatsku učiniti atraktivnijom stranim ulagačima. U svjetlu potrebe za povećanjem udjela izravnih stranih ulaganja, ministar je naglasio kako podupire intenziviranje poslovne suradnje te je izrazio potporu mogućim ulaganjima kako u javni, tako i u privatni sektor u Hrvatskoj.



Pisane vijesti