Potpredsjednik Marić sastao se s visokim predstavnicima Svjetske banke

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić sastao se s potpredsjednicom Svjetske banke za Europu i središnju Aziju, Annom Bjerde i regionalnom direktoricom Svjetske banke za države članice Europske unije, Gallinom Andronovom Vincelette.

Ovom prilikom predstavljen je i novi voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku,  Jehan Arulpragasam, koji će funkciju preuzeti 1. srpnja 2021. nakon isteka mandata trenutne voditeljice Ureda, Elisabette Capannelli.
 
Na sastanku se razgovaralo o projektima u provedbi i dosadašnjoj suradnji s Bankom u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje fiskalnih godina 2019. – 2024., te o daljnjoj podršci koju Banka može pružiti. Također se razgovaralo o procesu oporavka i obnove nakon razornih potresa te ublažavanju posljedica pandemije u Hrvatskoj.
 
Visoki predstavnici Svjetske banke su tijekom svog boravka također održali i sastanak s predsjednikom Vlade RH, Andrejom Plenkovićem, uz prisustvo potpredsjednika i ministra Marića te ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine,  Darka Horvata.
 
Izaslanstvo Svjetske banke boravit će u Hrvatskoj 15. i 16. lipnja 2021., a ovo je prvi službeni posjet potpredsjednice i regionalne direktorice Svjetske banke od njihovog stupanja na navedene dužnosti.
 


Pisane vijesti