Održana završna konferencija projekta „Jačanje sustava fiskalne odgovornosti i sustava unutarnjih kontrola“

U Kući Europe je 28. studenoga 2023. održana završna konferencija projekta „Jačanje sustava fiskalne odgovornosti i sustava unutarnjih kontrola“ na kojoj su prezentirani rezultati provedbe projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

U Kući Europe je 28. studenoga 2023. održana završna konferencija projekta „Jačanje sustava fiskalne odgovornosti i sustava unutarnjih kontrola“.

Konferenciju je otvorila Hana Zoričić, zamjenica glavne državne rizničarke, a rezultate projekta predstavili su članovi projektnog tima, mr. sc. Niko Raič, načelnik Sektora za harmonizaciju razvoja sustava unutarnjih kontrola, voditelji Službi u istome Sektoru, Davor Kozina i Andreja Marović i načelnica Sektora za analizu potrošnje središnje države, Nikolina Bibić.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, ukupne vrijednosti iznosi 513.085,56 eura (3.865.843,17 kuna). Sufinanciranje Europske unije iznosi 85% tj. 436.122,73 eura (3.285.966,69 kn).

Projekt je trajao 30 mjeseci, započevši s provedbom dana 11. lipnja 2021. te završetkom 30. studenoga 2023.

U okviru projekta razvijen je sveobuhvatni integrirani informacijski sustav za podršku i upravljanje cjelovitim sustavom zaprimanja, analize i obrade podataka iz Izjava o fiskalnoj odgovornosti i podataka vezanih uz funkciju unutarnje revizije kao i vođenje registara i baza podataka iz nadležnosti Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija.

Po izradi aplikativnog rješenja, Središnja harmonizacijska jedinica je u četiri regionalna centra (Zagreb, Osijek, Rijeka i Split) održala ukupno 39 radionica na kojima je educirano 708 budućih korisnika aplikacije - koordinatora za Izjavu o fiskalnoj odgovornosti i unutarnjih revizora.

Unutar projekta izrađene su korisničke i video upute za korištenje aplikacije te novi Priručnik za unutarnje revizore, verzija 6.0.

Pisane vijesti