Započeo projekt „Modernizacija proračunskog računovodstva i procesa izvršavanja državnog proračuna u Republici Hrvatskoj“

Ministarstvo financija u suradnji s Međunarodnim monetarnim fondom i Europskom komisijom - Glavnom upravom za reforme započelo je provedbu EU projekta pod nazivom „Modernizacija proračunskog računovodstva i procesa izvršavanja državnog proračuna u Republici Hrvatskoj“.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac, u ime Ministarstva financija, otvorio je prvi sastanak projektnih timova čime je projekt i formalno započeo s implementacijom.
Na sastanku je naglašeno da je svrha projekta ojačati kapacitete Ministarstva financija u svrhu učinkovitijeg planiranja, izvršavanja i izvještavanja u okviru državnog proračuna s dugoročnim ciljem implementacije reforme s državne razine na regionalnu i lokalnu razinu.
 
Cilj je projekta poboljšati kvalitetu i učinkovitost javnih financija u Hrvatskoj kroz jačanje sustava računovodstvenog i fiskalnog izvještavanja u skladu s međunarodno prihvaćenim računovodstvenim standardima temeljenim na načelu nastanka događaja kao što su Međunarodni računovodstveni standardi u javnom sektoru (IPSAS).
 
Uz djelatnike Državne riznice Ministarstva financija, u provedbu projekta uključen je i Zavod za makroekonomske i fiskalne analize i projekcije Ministarstva financija.
 
Vrijednost projekta iznosi 1.250.000 eura i financira se sredstvima Europske komisije uz predviđeno trajanje projekta od 30 mjeseci.  
 
Više informacija o ovom EU projektu dostupno je na sljedećoj poveznici:
https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/hrvatska-i-eu/eu-fondovi/modernizacija-proracunskog-racunovodstva-i-procesa-izvrsavanja-drzavnog-proracuna-u-republici-hrvatskoj/3693
 
 
 


Pisane vijesti