Potpredsjednik Vlade Primorac s finskim izaslanstvom o razvoju hrvatskog gospodarstva nakon ulaska u EU i iskustvu nakon uvođenja eura

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac primio je danas finsko izaslanstvo u sastavu 11 predstavnika trgovačkih društava u državnom vlasništvu, te veleposlanika Finske u Hrvatskoj Nj.E. Kalle Johannes Kankaanpää.

Teme sastanka bile su vezane uz ocjenu razvoja hrvatskog gospodarstva i politike u odnosu prema Europskoj uniji,  odnosno kakvoj EU se Hrvatska nada i kakvu promiče. Također, raspravljalo se o hrvatskom iskustvu nakon uvođenja eura kao službene valute.

Na kraju sastanka, sudionici su se dotaknuli i utjecaja rata u Ukrajini na gospodarstvo i sigurnost. Prilikom razgovora o vanjskopolitičkim ciljevima Hrvatske, ministar Primorac istaknuo je da je, nakon uspješnog ulaska u europodručje i schengenski prostor, Hrvatska spremna za daljnje iskorake, pri čemu je izdvojio napredak u procesu pristupanja OECD-u. Posebno je naglasio  posvećenost Hrvatske ispunjavanju svih OECD-ovih standarda i preduvjeta za pristupanje toj prestižnoj organizaciji.

Na kraju sastanka, ministar Primorac i veleposlanik Kankaanpää izrazili su zadovoljstvo zbog prilike za razmjenu informacija, te iskazali predanost daljnjem unaprjeđenju ekonomske suradnje i jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Finske.
 

Pisane vijesti