Potpredsjednik Vlade Primorac s novom direktoricom Svjetske banke za EU Akhalkatsi o budućoj suradnji

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac sastao se danas  s novom direktoricom Svjetske banke za Europsku uniju Annom Akhalkatsi.

Tijekom sastanka, potpredsjednik Vlade Primorac i gospođa Akhalkatsi iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Hrvatske i Svjetske banke, te razgovarali o budućim aktivnostima i pripremi novog višegodišnjeg Okvira suradnje, s ciljem podrške reformskim naporima Vlade i provedbi Plana oporavka i otpornosti kao ključnog prioriteta.
 
Postojeći program Svjetske banke u Hrvatskoj usmjeren je na obnovu nakon potresa i jačanje pripravnosti javnog zdravstva, podršku poduzećima u osiguranju likvidnosti, pravosuđe, inovacije, poslovno okruženje, zemljišnoknjižni sustav, obrazovanje, znanost i tehnologiju. Također, Svjetska banka pruža značajnu podršku i u vidu  tehničke pomoći i savjetodavnih usluga u raznim područjima.
 
Suradnja Hrvatske sa Svjetskom bankom počela je 1993. godine. Od tada do danas, ova međunarodna financijska institucija pružila je putem zajmova podršku za javni sektor vrijednu oko 3,83 milijarde eura, te putem darovnica u vrijednosti oko 63,9 milijuna eura.


Pisane vijesti