Potpredsjednik Vlade Primorac primio u nastupni posjet tursku veleposlanicu Altuntaş

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac danas je primio u nastupni posjet veleposlanicu Republike Turske Nj. E. Nurdan Erpulat Altuntaş. 

Tijekom razgovora, ministar Primorac čestitao je veleposlanici Altuntaş na mandatu i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Hrvatske i Turske, ističući važnost daljnjeg produbljivanja bilateralnih odnosa, osobito na gospodarskom planu.
 
Ministar Primorac upoznao je veleposlanicu Altuntaş s trenutnim makroekonomskim pokazateljima Hrvatske, posebno naglašavajući postignuća u provedbi odgovorne fiskalne politike. Istaknuo je uspjehe Hrvatske u provedbi Plana oporavka i otpornosti, obzirom da smo jedna od najuspješnijih članica Europske unije u povlačenju sredstava i ispunjavanju zadanih kriterija. Veleposlanica Altuntaş čestitala je Hrvatskoj na tim rezultatima i prepoznala važnost ovih postignuća za budući gospodarski rast.
 
Razgovaralo se i o strateškom cilju Hrvatske - članstvu u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Ministar Primorac izvijestio je veleposlanicu o napretku u aktivnostima usklađivanja s pravnim instrumentima OECD-a, ističući važnost članstva za daljnji razvoj hrvatske ekonomije i njenu integraciju u globalna tržišta.
 
Veleposlanica Altuntaş izrazila je zadovoljstvo razgovorom i spremnost Turske na jačanje bilateralnih odnosa kroz nove inicijative koje će dodatno povezati dvije zemlje. Također je istaknula važnost stvaranja novih mogućnosti za suradnju, s posebnim fokusom na gospodarske projekte i jačanje trgovinskih veza.


Pisane vijesti