MINISTAR ŠUKER POSJETIO INTERAMERIČKU BANKU ZA RAZVOJ

Hrvatski ministar financija Ivan Šuker posjetio je u ponedjeljak u Washingtonu Interameričku banku za razvoj (IDB) gdje je razgovarao o jačanju suradnje Hrvatske s tom međunarodnom financijskom institucijom.

Šuker je nakon posjeta izrazio zadovoljstvo razgovorom s Tsuyoshijem Takashijem, izvršnim direktorom bančine konsituence u kojoj je i Hrvatska, u kojem je bilo govora o snažnijem sudjelovanju hrvatskih gospodarstvenika u projektima koje sufinancira IDB.

Hrvatska nije zadovoljna sadašnjim odazivom hrvatskih tvrtki na projekte koje IDB financijski podupire u Južnoj Americi i na Karibima i želi njihov jači angažman.

Šuker se sastao i s kolumbijskim veleposlanikom u Washingtonu Luisom Albertom Morenom, koji na čelo IDB-a dolazi 1. listopada. Moreno se u razgovoru obvezao intenzivirati suradnju IDB-a i Hrvatske.

Moreno će u siječnju iduće godine posjetiti Sloveniju povodom sastanka neregionalnih članica IDB-a, među kojima su i Hrvatska i Slovenija.

Šuker je pozvao Morena da potom posjeti i Hrvatsku što će biti prigoda da hrvatskim gospodarstvenicima predstavi mogućnosti za suradnju na projektima IDB-a.(Hina)



Pisane vijesti