PROMET PUTNIKA I ROBA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA ODVIJA SE UOBIČAJENO I BEZ ZASTOJA UNATOČ ŠTRAJKU UPOZORENJA CARINSKOG SINDIKATA

Ministarstvo financija, Carinska uprava poduzimali su tijekom dana sve zakonom propisane mjere i radnje vezane uz osiguranje carinskog postupka kako štrajk upozorenja Carinskog sindikata Hrvatske ne bi utjecao na neometano odvijanje putničkog i robnog prometa na svim graničnim prijelazima i unutarnjim robnim ispostavama. Prema posljednjim saznanjima promet putnika i roba na graničnim prijelazima i unutarnjim robnim ispostavama odvija se uobičajeno i bez zastoja.

Također, rad je organiziran na način da se promet putnika i roba odvija bez zastoja, a poduzete su i sve potrebne mjere kako bi se robno carinjenje odvijalo neometano.

Na graničnim prijelazima prema Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te na jugu Hrvatske promet putnika i roba odvija se uobičajenim tempom za ovo doba godine.

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je putnički promet što se i očekivalo za početak turističkog vala koji bi trebao uslijediti tijekom vikenda. Ovim još jednom skrećemo pozornost kako je na tom graničnom prijelazu ionako već neko vrijeme otežan robni carinski postupak na lazu u Hrvatsku zbog izvođenja građevinskih radova, o čemu je javnost već izvješćena.

Također, povećan je izlazni putnički promet na graničnom prijelazu Bajakovo koji je uobičajen u ovo doba godine, kada su turski državljani u tranzitu našim područjem radi odlaska na godišnje odmore.



Pisane vijesti