S MMF-OM POSTIGNUT VISOK STUPANJ USUGLAŠENOSTI

Hrvatsko izaslanstvo u razgovorima s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o stand by aranžmanu, korekcijama proračuna i strukturnim reformama, postiglo je visok stupanj usuglašenosti, izvijestilo je u srijedu izaslanstvo.

Izaslanstvo, koje je vodio ministar financija Ivan Šuker, razgovaralo je u Washingtonu s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o zaključenju prvog pregleda stand by aranžmana, korekcijama proračuna za ovu godinu i planovima Vlade za strukturne reforme.

Izaslanstvo je od ponedjeljka do srijede s MMF-om razgovaralo o zaključenju prvog pregleda stand by aranžmana koji je MMF odobrio Hrvatskoj u kolovozu 2004., a Šuker je predstavnicima MMF-a izložio ekonomsku politiku koju hrvatska Vlada namjerava voditi do kraja 2005., stoji u priopćenju.

"U skladu s time raspravljalo se o korekcijama proračuna koje je Vlada najavila prošli tjedan kao i planovima Vlade na području strukturnih reformi", ističe

izaslanstvo. Korekcije proračuna "imaju za cilj osigurati deficit opće države od 4,2 posto BDP-a u 2005. te nastavak konsolidacije javnih financija".

Istodobno, kako se navodi, "ubrzavanje procesa restrukturiranja javnih poduzeća, reforme u sustavu zdravstva i smanjivanje subvencija dodatno će osnažiti stabilnost proračuna i omogućiti dodatne uštede u proračunu za sljedeću godinu".

Izaslanstvo ističe da je "postiglo visok stupanj usuglašenosti s MMF-om a razgovori će se nastaviti".(Hina)



Pisane vijesti