ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE MINISTARSTVA FINANCIJA I HRVATSKE NARODNE BANKE\r\nREAKCIJA NA TEKST: "ŠPEKULANTI SPASILI HRVATSKU OD BANKROTA"

Povodom teksta pod naslovom "Špekulanti spasili Hrvatsku od bankrota" objavljenog u tjedniku "Nacional" od 14. lipnja 2005. na stranicama 14. i 15., kojeg je potpisao gospodin Ivo Pukanić, objavljujemo sljedeći demantij:

"Ministarstvo financija i Hrvatska narodna banka odbacuju tvrdnje iznijete u današnjem "Nacionalu" vezane uz stanje javnih financija i djelokrug središnje banke.

Potpuno je netočna informacija da je prije tri tjedna uslijedila blokada Državne riznice zbog navodnog dospijeća 350 milijuna eura inozemnog kredita. Do navodnog dospijeća nije došlo, niti se Ministarstvo financija zbog njega zadužilo tajnim izdavanjem obveznica na tržištu novca u Austriji.

Republika Hrvatska uredno otplaćuje vanjski i unutarnji dug, a sva plaćanja iz proračuna odvijaju se sukladno zakonski određenim prioritetima.

Sve ostale ocjene i tvrdnje iznjete u tekstu, a vezane uz javne financije i monetarnu politiku, također odbacujemo kao potpuno neutemeljene i zlonamjerne."

Ivan Šuker dr. Željko Rohatinski
MINISTAR FINANCIJA GUVERNER HRVATSKE NARODNE BANKE



Pisane vijesti