DJELATNICI CARINSKE UPRAVE OTKRILI NA GRANIČNOM PRIJELAZU KARASOVIĆI VEĆU KOLIČINU DROGE

Dana 31. siječnja 2005. godine, Carinska uprava, Središnji ured zaprimila je Izvješće Carinarnice Dubrovnik o pokušaju krijumčarenja droge (Marihuana) na graničnom prijelazu Karasovići.

Navedenog dana carinskoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku carinici su u rutinskoj kontroli kamiona talijanskih registarskih oznaka uočili sumnjiv izgled cerade na krovu kamiona.

Daljnjim pregledom i skidanjem kraja cerade utvrđeno je da se na krovu kamiona nalazi veća količina droge (Marihuana). O utvrđenom su odmah obaviješteni djelatnici MUP-a, sukladno Uputi o zajedničkoj suradnji, te se daljnji postupak pretrage vozila nastavio u PP Gruda. Pretragom tovarnog dijela kamiona pronađeni su složeni paketi oblijepljeni smeđom ljepljivom trakom i vakumirane bijele najlonske vrećice u kojima se nalazila prešana suha, zelena, biljna tvar nalik na opojnu drogu "marihuanu". Prebrojavanjem i mjerenjem težine utvrđeno je da se u navedenom duplom vrhu nalazi 667 komada paketa oblijepljenih smeđom ljepljivom trakom, te 53 komada vakumiranih bijelih najlonskih vrećica u kojima se nalazila opojna droga "marihuana" ukupne težine 705,50 kilograma.

Nadalje, 28. siječnja 2005. godine, na međunarodnom graničnom prijelazu tijekom izlazne granične kontrole kamiona marke Fiat Iveco 190.30 talijanskih registarskih oznaka, carinski službenik carinske ispostave Luka Split otkrio je u prednjem dijelu kabine navedenog vozila skrovitu pregradu u kojoj je bilo skriveno 2.200 šteka cigareta marke "Marlboro" vrijednosti 132.000,00 Kn. Protiv vozača navedenog vozila talijanskog državljanina podnesen je zahtjev za pokretanje carinsko-prekršajnog postupka, te je 29. siječnja 2005. godine, u provedenom postupku naprijed imenovani nepravomoćnim rješenjem proglašen krivim, te mu je izrečena novčana kazna od 40.000,00 Kn, a predmetne cigarete i vozilo su oduzeti.



Pisane vijesti