NA INICIJATIVU PREMIJERA SANADERA ODRŽAN SASTANAK O RJEŠAVANJU SITUACIJE U VARTEKSU

Imajući u vidu važnost Varteksa za gospodarstvo Varaždinske regije, te nužnost očuvanja radnih mjesta, predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader pokrenuo je inicijativu za restrukturiranje tog najvećeg hrvatskog tekstilnog poduzeća.

Na temelju premijerove inicijative, predstavnici Vlade predvođeni ministrom financija Ivanom Šukerom i ministrom unutarnjih poslova Marjanom Mlinarićem, sastali su se danas u Ministarstvu financija s predstavnicima Uprave Varteksa, poslovnih banka - Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb i Raiffeisen banke te Hrvatske banke za obnovu i razvitak kako bi razmotrili aktualno stanje u tekstilnom poduzeću Varteks d.d. Sastanku je prisustovao i Vladimir Kurečić, saborski zastupnik.

Predstavnici Varteksta upoznali su sudionike sastanka sa stanjem u Varteksu i poslovnim planovima.

Na sastanku je zaključeno da se formira Radna skupina sastavljena od predstavnka Varteksa , HBOR-a, poslovnih banaka i Ministarstva financija koja bi do sredine studenoga 2004. trebala pripremiti Prijedlog plana restrukturiranja Varteksa. Nakon analize navedenog prijedloga plana bit će predložene mjere za rješavanje situacije u Varteksu. U međuvremenu poslovne banke će staviti moratorij na svoja potraživanja koja u tom razdoblju dospijevaju.



Pisane vijesti