OBILJEŽEN DAN CARINSKE SLUŽBE - NAGRADE CARINICIMA

Djelatnici Carinske uprave danas su, na blagdan Sv. Mateja, svečano obilježili Dan carinske službe, a tom je prilikom ministar financija Ivan Šuker po prvi put najzaslužnijim carinicima uručio i nagrade.

Nagrade je dobilo 18 djelatnika Carinske uprave koji su, prema riječima ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, sudjelovali u otkrivanju najtežih carinskih prekršaja.

Među ostalim, djelatnici Carinske uprave samo su u ovoj godini sudjelovali u otkrivanju 250 kilograma heroina koji se prenosio preko hrvatskih granica, kao i u nedavnom otkriću šverca ubijenih zaštićenih ptica, rekao je Barišić.

Ministar Šuker je istaknuo kako prilikom velikih otkrića prekršaja na granicama carinska služba često nije dovoljno apostrofirana te da su danas uručene nagrade (od po 6.000 kuna) simbolično priznanje za njihov doprinos.

Podsjetio je i kako je upravo pred carinskom službom jedan od najznačajnijih poslova u procesu približavanju Hrvatske Europskoj uniji - priprema za preuzimanje schengenskog graničnog režima.

Prvi put Dan carinske službe obilježit će se i organizacijom carinskih sportskih igara u šibenskom Solarisu od 24. do 26. rujna na kojima će sudjelovati oko 500 carinskih službenika i namještenika, najavio je Barišić.

Nakon dodjele priznanja, ministar Šuker sa suradnicima te predstavnici Carinske uprave posjetili su i carinsku ispostavu na graničnom prijelazu Bregana.(Hina)



Pisane vijesti