Ministar Šuker predvodi hrvatsko izaslanstvo na Godišnjoj skupštini MMF-a i Svjetske banke

Ministar financija Ivan Šuker predvodi hrvatsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnoga fonda koja se od 11. do 13. listopada 2008. održava u Washingtonu.

U Svjetskoj banci ministar Šuker susrest će se sa Shigeom Katsuom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju, Hermanom Wijfelsom, izvršnim direktorom, Ruudom Treffersom koji 1. studenoga 2008. preuzima funkciju izvršnog direktora, te s direktoricom za Hrvatsku Orsaliom Kalantzopoulos. U vezi s nedavno odobrenom Strategijom partnerstva Republike Hrvatske i Svjetske banke, ministar Šuker s predstavnicima će Svjetske banke razgovarati o nastavku suradnje i o daljnjim aktivnostima na već započetim reformama u pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju, te na projektima iz područja zaštite okoliša, prilagodbe klimatskim promjenama, energetike.

Izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke zajednički će se susresti s Age F.P.Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u. Razgovarat će o trenutačnoj makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i o srednjoročnoj perspektivi, imajući pritom u vidu moguće utjecaje svjetske financijske krize.

Izaslanstvo Ministarstva financija čine državni tajnik Zdravko Marić te ravnatelji Vladimira Ivandić i Hrvoje Radovanić, a izaslanstvo Hrvatske narodne banke čine zamjenik guvernera Boris Vujčić, viceguverneri Relja Martić i Adolf Matejka, te izvršni direktor Michael Faulend.



Pisane vijesti