Ministar Šuker na bilateralnim sastancima s kolegama u sklopu sastanka nizozemskih konstituenci

Slika /slike/vijesti/ret.jpg

Ministar financija Ivan Šuker, koji boravi u službenom posjetu Crnoj Gori na redovitom godišnjem sastanku nizozemskih konstituenci pri Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), sastat će se tijekom današnjeg dana bilateralno s većinom svojih kolega iz drugih država nizozemskih konstituenci.

Države članice nizozemskih konstituenci, uz Nizozemsku i Hrvatsku, su Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldova, Rumunjska i Ukrajina.

Kako su izvijestili iz Ministarstva financija, tijekom današnjeg dana održava se niz predavanja i radionica na kojima će biti raspravljena trenutna svjetska gospodarska situacija i njen utjecaj na države članice nizozemske konstituence.

Također, bit će predstavljene mjere kojima Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond pomažu državama pogođenim krizom.

Iz Ministarstva navode da se ministar Šuker jučer sastao s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Shigeo Katsuom te su razgovarali o budućoj suradnji i novim projektima.

Također se sastao s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Nizozemske Wouter Bosom kojeg je izvijestio o trenutnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj te je dogovoren nastavak tehničke suradnje izmedu dvaju ministarstva financija, stoji u priopćenju.


(Hina)



Pisane vijesti