Potpredsjednik Vlade i ministar financija Šuker na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a u Jeruzalemu

Slika /slike/vijesti/mmf.jpg

Hrvatsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Sastanaku konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Jeruzalemu, Izrael od 12. do 14. lipnja 2010. godine. Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija, a izaslanstvo Hrvatske narodne banke zamjenik guvernera Boris Vujčić.

 

Na Sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a potpredsjednik Šuker sastat će se s Ruud Treffersom, izvršnim direktorom u Svjetskoj banci s kojim će razgovarati o nastavku suradnje RH i Svjetske banke, te daljnjim aktivnostima vezanim za provedbu Vladinog Programa gospodarskog oporavka. Potpredsjednik Šuker sastat će se i s Jan Kees de Jagerom, nizozemskim ministrom financija te Yuval Steinitzom, izraelskim ministrom financija.

Izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke zajednički će se susresti s Dominique Strauss-Kahnom, glavnim direktorom MMF-a te Age F. P. Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u. Razgovarat će o trenutnoj makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i srednjoročnoj perspektivi imajući u vidu utjecaj svjetske financijske krize. Također, sastat će se i sa Stanley Fischerom, guvernerom Centralne banke Izraela.



Pisane vijesti