Hrvatsko izaslanstvo na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/images.jpg

Hrvatsko izaslanstvo, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja se održava u Washingtonu od 23. do 25. rujna 2011. godine. Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi Martina Dalić, ministrica financija, a Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski, guverner HNB-a.

Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će imati niz sastanka u Svjetskoj banci gdje će se ministrica Dalić susresti, između ostalih, s Philippe Le Houerouom potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, Peterom Harroldom, direktorom za Hrvatsku, te Rudolfom Jan Treffersom, izvršnim direktorom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata.

Izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a i to s A. Borgesom, direktorom MMF-ovog Odjela za Europu, Age F. P. Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u i voditeljicom misije MMF-a za Hrvatsku Zuzanom Murgasovom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj.

Tijekom boravka bit će organizirano i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak u Ministarstvu financija SAD-a.

Pisane vijesti