Hrvatsko izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/images.jpg

Izaslanstvo Republike Hrvatske, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu od 20. do 22. travnja 2012. godine. Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi Slavko Linić, ministar financija, a Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, zamjenik guvernera HNB-a.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka u Svjetskoj banci gdje će se ministar Linić susresti, između ostalih, s Philippe Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, Peterom Harroldom, direktorom za Hrvatsku, te Rudolfom Jan Treffersom, izvršnim direktorom Banke. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata, kao i budućoj suradnji Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a i to s R. Moghadamom, direktorom MMF-ovog Odjela za Europu, M. Snelom, izvršnim direktorom u MMF-u i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku N. Gueorguievem. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i mjerama koje se provode u cilju smanjenja proračunskih rashoda.

Tijekom boravka u Washingtonu bit će održano i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak s predsjednikom Inter-Američke banke za razvoj (IDB) L. A. Morenom i njegovim suradnicima.



Pisane vijesti