Zamjenik ministra financija Lalovac na ECOFIN-u

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac sudjelovao je u petak, 22. lipnja 2012. godine u Luxembourgu na sastanku Vijeća za ekonomska i financijska pitanja.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac sudjelovao je na sastanku Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), koje je održano pod predsjedanjem ministrice za gospodarstvo i unutarnje poslove Kraljevine Danske, Margrethe Vestager.

Ministri financija na sastanku su raspravljali o prijedlogu Direktive o uspostavi regulatornog okvira za oporavak i restrukturiranje banaka i investicijskih društava, Direktivi o oporezivanju energenata i električne energije te zajedničkom sustavu oporezivanja financijskih transakcija.

Također, u sklopu Europskog semestra, ministri financija raspravljali su o posebnim preporukama po državama članicama koje je izradila Europska komisija na temelju njihovih Nacionalnih programa reformi i Programa konvergencije, odnosno Programa stabilnosti.

Nadalje, u sklopu provedbe Pakta o stabilnosti i rastu, Vijeće ministara financija usvojilo je Odluku o ukidanju postupka prekomjernog deficita za Njemačku i Bugarsku, te Odluku o ukidanju suspenzije sredstava Mađarskoj iz Kohezijskog fonda.

Službeno priopćenje dostupno je na: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ecofin/131141.pdf



Pisane vijesti