Informacija za medije o Gradu Zagrebu

Vezano uz obvezu uplate Grada Zagreba u iznosu od 337.627.286,94 kune u državni proračun po osnovi decentraliziranih funkcija jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a temeljem rješenja Ministarstva financija od 27. rujna 2012. godine, očitujemo se da je Grad Zagreb zastupan po gradonačelniku Milanu Bandiću, svojim dopisom od 05. listopada 2012. podnio prijedlog za odgodom izvršenja rješenja, koji je dostavljen u pisarnicu Ministarstva financija 12. listopada 2012. godine, pozivajući se na odredbu članka 140. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine" broj 47/09).

Citiranom odredbom Zakona o općem upravnom postupku propisano je, između ostaloga, da se na prijedlog stranke, a radi izbjegavanja nastanka teško popravljive štete, javnopravno tijelo koje je donijelo rješenje može odgoditi izvršenje i, ako je to nužno, produžiti odgodu izvršenja rješenja sve do donošenja pravomoćne odluke o upravnoj stvari, ako nije drukčije propisano zakonom i ako se to ne protivi javnom interesu. O odgodi izvršenja donosi se rješenje.

Svojim Prijedlogom Grad Zagreb predložio je odgodu izvršenja rješenja do donošenja proračuna Grada Zagreba za 2013. godinu radi, kako je naveo, usklađenja isplate navedenoga iznosa s razmjernim smanjenjem rashoda za istu godinu.
Temeljem navedenoga Ministarstvo financija će razmotriti Prijedlog, provesti postupak i donijeti rješenje.

Informacija za medije o Gradu Zagrebu, 12. listopada 2012.



Pisane vijesti