Zamjenik ministra Lalovac na sastanku ECOFIN-a

Slika /slike/vijesti/ConsiliumHeader.jpg

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac sudjelovao je 09. listopada 2012. godine na sastanku Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), koji je održan pod predsjedanjem ciparskog ministra financija, Vassosa Shiarly.

U dijelu sastanka posvećenom zakonodavnim aktivnostima, ministri financija Europske unije raspravljali su o porezu na financijske transakcije, revidiranim pravilima iz paketa direktiva u pogledu kapitalnih zahtijeva, prijedlogu direktive za suzbijanje prijevara pri zaštiti financijskih interesa Europske unije u domeni kaznenog prava, te o drugim prijedlozima zakonodavnih akata.

U drugom dijelu sastanka odvijala se razmjena mišljenja na temu unaprjeđenja procesa Europskog semestra i primjene Pakta o stabilnosti i rastu.

Ministri financija EU informirani su o održanom sastanku Grupe najrazvijenijih zemalja i Europske unije - G20, održanom u rujnu ove godine u Mexico City-u.

Posebna točka dnevnog reda sastanka bila je posvećena pripremi za Godišnju skupštinu Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koja će se održati od 12. do 14. listopada 2012. godine u Tokiu.



Pisane vijesti