Hrvatsko izaslanstvo na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Ministarstvo financija najavljuje odlazak izaslanstva Republike Hrvatske (RH) u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke na Proljetnu skupštinu Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washington, Sjedinjene Američke Države, od 19. do 21. travnja 2013. Izaslanstvo RH predvodit će zamjenik ministra financija Boris Lalovac i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom zamjenik ministra Boris Lalovac susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju g. Philippeom Le Houerouom, s novom direktoricom Svjetske banke za Srednju Europu i baltičke zemlje gđom. Mamtom Murthi, te s novim izvršnim direktorom Banke g. Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Republike Hrvatske sa Svjetskom bankom.

Izaslanstvo Republike Hrvatske održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a g. Rezom Moghadamom, izvršnim direktorom u MMF-u g. Mennom Snelom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku g. Nikolayem Gueorguievim. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka izaslanstva u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, primjerice sa g. Joackimom von Amsbergom, potpredsjednikom Svjetske banke zaduženim za Međunarodno udruženje za razvoj (IDA), i sa g. Dimitrisom Tsitsiragosom, potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije (IFC) za Istočnu i Južnu Europu, Srednju Aziju, Bliski istok i Sjevernu Afriku.



Pisane vijesti