Pripremna radionica za polaganje ispita za stjecanje cerifikata za CGAP

U tijeku su pripreme za organiziranje radionice za polaganje ispita za stjecanje certifikata CGAP. Pripreme se provode u suradnji Ministarstva financija, Središnje harmonizacijske jedinice i Hrvatskog instituta internih revizora. Središnja harmonizacijska jedinica je već ranije obavijestila unutarnje revizore u javnom sektoru o mogućnosti organizacije seminara za polaganje ispita za stjecanje certifikata CGAP.

Međunarodni certifikat - ovlašteni interni revizor za rad u javnom sektoru (CGAP - Certified Government Auditing Professional), kao što iz naziva stoji namijenjen je certificiranju unutarnjih revizora u javnom sektoru na državnoj i lokalnoj razini. Edukacija za polaganje ispita za stjecanje certifikata CGAP omogućava kandidatima stjecanje stručnih znanja, koja imaju unutarnji revizori u Europi i svijetu. Ovlašteni unutarnji revizori za rad u javnom sektoru mogu koristiti ovaj certifikat u svom profesionalnom radu sukladno pravilima IIA Globala i biti konkuretni, npr. u apliciranju za poslove u EU.

Pripremna radionica za polaganje ispita za stjecanje cerifikata za CGAP održat će se u Ministarstvu financija 9. i 10. siječnja 2014. Cijena seminara će biti 3.500,00 - 4.000,00 kn, što zavisi od broja kandidata. Trenutni broj prijavljenih je šest te pozivamo još jednom one koji se na prvu nisu mogli odlučiti za sudjelovanje. Predavač će biti konzultant Jean-Pierre Garitte, koji je održao više seminara za CIA-u u organizaciji HIIR-a i u regiji, kao i seminare za kandidate za polaganje za CGAP. Prema informacijama koje imamo, kandidati koji su pohađali ove seminare ostvarili su dobre rezultate. Jean-Pierre Garitte je i do sada surađivao s Središnjom harmonizacijskom jedinicom. Pristup rada Jean-Pierre Garitte kod izvođenja radionica za polaganje ispita CGAP bazira se na praktičnoj primjeni standarda i metodologije rada tako da se očekuje vrlo interaktivna i praktična radionica.

Molimo zainteresirane da popune upitnik dostupan na: Iskaz interesa za pripremnu radionicu i polaganje ispita za stjecanje certifikata CGAP

Upitnik je potrebno popuniti do 24. prosinca 2013.

Informacije vezano za program CGAP, postupak prijave i polaganja ispita donosimo u nastavku: Certified Government Auditing Professional CGAP

Pripremna radionica održava se na engleskom jeziku.



Pisane vijesti