Hrvatska postala 122. članica OECD Globalnog foruma o transparentnosti i razmjeni informacija u porezne svrhe

Hrvatska je postala 122. članica OECD Globalnog foruma o transparentnosti i razmjeni informacija u porezne svrhe (OECD Globalni forum).

OECD Globalni forum je međunarodno tijelo čija je svrha osigurati učinkovitu implementaciju međunarodnih standarda transparentnosti i razmjenu informacija u porezne svrhe u cilju sprečavanja porezne evazije i utaje.

"Hrvatska se čvrsto obvezuje na implementaciju međunarodnih standarda o transparentnosti i razmjeni informacija", izjavio je ministar financija Boris Lalovac. "Obvezu na unaprjeđenje transparentnosti pokazali smo kao jedna od država koja je podržala rano usvajanje novog standarda na području automatske razmjene informacija. Hrvatska je spremna surađivati sa Globalnim forumom  kako bi u potpunosti uskladila hrvatski pravni okvir i prakse sa međunarodnim standardima te omogućila dostupnost i razmjenu svih relevantnih informacija u porezne svrhe. Radujemo se što ćemo postati dio zajednice koju okuplja Globalni forum kako bi razmijenili najbolju praksu i promicali dobre odnose sa partnerskim poreznim administracijama."

više



Pisane vijesti