Priopćenje za javnost

U cilju potpunog i pravilnog informiranja povodom opetovanoga iskazanog interesa javnosti vezano za postupak javnog natječaj za izdavanje odobrenja za obavljanje poslova ovlaštenog carinskog otpremnika na graničnim prijelazima, objavljenog 4. srpnja 2014. u Narodnim novinama broj 81/14, ističemo kako je navedeni natječaj još u tijeku te navodimo kako slijedi:

Nakon prikupljanja prijava, Povjerenstvo zaduženo za provedbu natječaja obavilo je postupak procjene i vrednovanja pristiglih prijava.

Zapisnici o postupku provedbe procjene i vrednovanja prijava u natječaju te analiza dokumentacije i rang lista za pojedini granični prijelaz dostavljeni su svim sudionicima natječaja, a potom su u skladu s predviđenim pravilima natječajnog postupka zaprimljeni prigovori sudionika na zapisnike i rang liste.

Nakon izvršene analize zaprimljenih prigovora održana je javna rasprava, na kojoj  je Povjerenstvo zaduženo za provedbu natječaja upoznalo sudionike o stavovima u odnosu na sadržaj prigovora.
Trenutačno je isti natječajni postupak u fazi utvrđivanja konačne rang liste ovlaštenih carinskih otpremnika koji mogu osnovati otpremničke urede na pojedinom graničnom prijelazu.

Naglašavamo ponovno činjenicu kako je zakonitost postupanja cjelovito osigurana kroz tijek prvog stupnja natječajnog postupka, zatim kroz žalbeni postupak pri drugostupanjskom tijelu Ministarstva financija te konačno, zajamčenom sudskom zaštitom iz prava na pobijanje rješenja u upravnom sporu.



Pisane vijesti