Studijski posjet delegacije Crne Gore Središnjoj harmonizacijskoj jedinici

U razdoblju od 25. do 28. travnja 2016. u organizaciji TAIEX-a tročlana delegacija Ministarstva financija Crne Gore posjetila je Sektor za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole Ministarstva financija u svrhu upoznavanja s hrvatskim iskustvom te razmjene dobre prakse u području razvoja sustava unutarnjih kontrola te unutarnje revizije.

Studijski posjet kolega iz Crne Gore nastavak je bilateralna suradnje započete još 2013. temeljem sporazuma o bilateralnoj suradnji. Uzimajući u obzir uspješnu dosadašnju suradnju kolege iz Crne Gore iskazale su interes za daljnjim jačanjem kapaciteta Središnje harmonizacijske jedinice, posebice u području obavljanja revizija EU fondova.

Sukladno navedenom, u Ministarstvu financija tijekom četverodnevnog posjeta održana su sljedeća predavanja: uloga i odgovornosti Središnje harmonizacijske jedinice te međunarodna suradnja u području sustava unutarnjih kontrola, regulatorni okvir u području sustava unutarnjih kontrola, strateško i godišnje planiranje unutarnje revizije; specifičnosti EU revizija, upravljanje projektnim ciklusom i programiranje, upravljanje nepravilnostima i izvješćivanje, ugovaranje i nabava u okviru EU fondova, provedba i praćenje provedbe projekata, financijsko upravljanje programima financiranim iz EU fondova te organizacija i praktično obavljanje unutarnje revizije u Ministarstvu financija, Ministarstvu poduzetništva i obrta te SAFU-u.

Navedene teme su, osim djelatnika Središnje harmonizacijske jedinice, prezentirali i kolege revizori iz Ministarstva financija, Ministarstva poduzetništva i obrta te SAFU-a.



Pisane vijesti