SASTANAK POVODOM PREZENTACIJE IZVJEŠĆA SVJETSKE BANKE

Predstavnici ministarstva financija predvođeni ministrom financija g. Ivanom Šukerom danas su u Zagrebu ugostili g. Micheal Klein-a, potpredsjednika IFC/Svjetska banka, te predstavnike ureda Svjetske banke u Zagrebu. Povod susreta je predstavljanje Izvješća Doing business Svjetske banke, koje će se održati sutra, 10. listopada u hotelu Dubrovnik.

Republika Hrvatska je u Izvješću Svjetske banke već drugu godinu zaredom u skupini "10 top reformera" po kvaliteti i količini provedenih reformi. Ove godine je Hrvatska 2. top reformer, iza Egipta, što je svrstava na vrh europskih zemalja.

G. Klein je čestitao Republici Hrvatskoj na značajnom napretku koji je iskazan u ovogodišnjem Izvješću. Doing business izvješće je prepoznalo napore reformi koje se čine i upravo zato će sutra osobno održati i prezentacija samoga Izvješća. G. Klein je pojasnio kako inozemni investitori upravo prate zemlje koje provode reforme i svi pomaci u reformama im ujedno i znače kao poziv na ulaganje. Također, g. Klein je zahvalio predstavnicima Hrvatske na ispitivanju kvalitete metodologije samog Izvješća konstruktivnim alatima, te napomenuo da se takvim pristupom metodologija vremenom mijenja kako bi dobila dodatnu kvalitetu.

Ministar Šuker naglasio je da su rezultati Izvješća puno bolji nego proteklih godina, što je rezultat rada ove Vlade, ali i svih uključenih sudionika u reformama. Također je ministar Šuker naglasio da će daljnje strukturne reforme dati još bolje rezultate i iduće godine.

G. Klein se zahvalio na aktivnoj komunikaciji između predstavnika tima Svjetske banke i tima Republike Hrvatske, kao i svim ostalim sudionicima na pripremi ovog značajnog Izvješća, uz pozive za sudjelovanjem na sutrašnjem predstavljanju Izvješća u hotelu Dubrovnik.



Pisane vijesti