Donacije za borbu protiv koronavirusa i sanaciju posljedica potresa

Slika /slike/Vijesti2020/shutterstock_82406593_cr.jpg

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 24. ožujka 2020. donijela je Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Zajedno za Zagreb“ i Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 24. ožujka 2020. donijela je Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Zajedno za Zagreb“ i Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“. Spomenutim odlukama utvrđeni su brojevi računa kojima se putem računa Državnog proračuna primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u gradu Zagrebu i okolici te financijskih sredstava namijenjenih za borbu protiv epidemije koronavirusa COVID-19.
 
 
U razdoblju od donošenja odluka do 17. rujna 2020. na navedene račune uplaćena su sredstva kako slijedi:
  • u akciji „Zajedno za Zagreb“                                uplaćeno je 15.802.296,70 kuna
  • u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“               uplaćeno je  26.027.767,09 kuna
 
 
Sredstva donacija uplaćena u inozemnim valutama evidentirana su u kunama po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan uplate.
Vlada Republike Hrvatske zahvaljuje svim uplatiteljima na prikupljenim financijskim sredstvima od donacija namijenjenih za sanaciju posljedica najjačeg potresa u posljednjih 140 godina koji je pogodio grad Zagreb i okolicu te na sredstvima uplaćenim za borbu protiv epidemije koronavirusa COVID-19.


Pisane vijesti