Hrvatsko izaslanstvo sudjelovalo na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/Vijesti2021/13.4..jpg

Delegacija Republike Hrvatske, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, predvođena potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom financija,  Zdravkom Marićem, sudjelovala je na Proljetnoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja se održala od 05. do 12. travnja 2021. godine virtualnim putem.

Tijekom Proljetne skupštine izaslanstvo je sudjelovalo na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a te je održalo sastanke s visokim predstavnicima Svjetske banke: potpredsjednicom za Europu i Centralnu Aziju, gđom. Annom Bjerde te s izvršnim direktorom Svjetske banke, g. Koenom Davidseom. Na sastancima se razgovaralo o projektima u provedbi i dosadašnjoj suradnji te o daljnjoj podršci Banke u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje fiskalnih godina 2019. – 2024. Također se razgovaralo o oporavku i ublažavanju posljedica pandemije u Hrvatskoj, te o klimatskim promjenama i inicijativama Svjetske banke.
 
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održalo je i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom MMF-ovog Sektora za Europu g. Alfredom Kammerom, s izvršnim direktorom u MMF-u g. Paulom Hilbersom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku g. Srikantom Seshadrijem. Razgovaralo se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.
 
Na marginama Godišnje skupštine, održani su i drugi sastanci vezano uz aktualne teme međunarodnih financijskih institucija.

Pisane vijesti