Ministar Linić primio štajersko izaslanstvo

Slika /slike/vijesti/foto2.jpg

Ministar financija Slavko Linić sastao se u ponedjeljak, 9. srpnja 2012. godine, s delegacijom Štajerske pokrajine koju je predvodio gosp. Christian Buchmann, član Vlade Štajerske zadužen za gospodarska pitanja, Europu, vanjske odnose i kulturu.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom između Republike Hrvatske i Republike Austrije, posebice Štajerske pokrajine, te su istaknuli važnost daljnjeg unapređenja gospodarske suradnje.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjim koracima koje Hrvatska namjerava poduzeti do punopravnog članstva u Europskoj uniji. Gosp. Buchmann je naglasio da Hrvatska ima punu podršku njegove zemlje pri skorašnjem ulasku u Europsku uniju, a ministar Linić, zahvalio je na tome, kao i na ponuđenoj pomoći pri provođenju reformi.

Ministar Linić istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske ulaže maksimalne napore kako bi okrenula negativni trend gospodarskog rasta, prvenstveno najavljenim investicijama u području energetike, vodnog gospodarstva, željezničkog sektora, turizma i proizvodnji hrane.

Gospodin Buchmann spomenuo je kako Austrija ima jako dobre klastere u području energetike i vodnog gospodarstva, čija iskustva bi mogla koristiti Hrvatskoj u provođenju najavljenih reformi. Isto tako, osvrnuo se na važnost uključivanja Hrvatske u međunarodne prometne tokove.

Austrijska veleposlanica, gđa. Andrea Ikić-Böhm, pozdravila je ukidanje naknade za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama koji predstavlja bitan znak za investitore te je ponudila pomoć u području sređivanja zemljinih knjiga, EU fondova i proizvodnje hrane.

Pisane vijesti