Ministar Marić predvodi izaslanstvo na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/IMF-WB.jpg

Hrvatsko izaslanstvo, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washington D.C., od 11. do 14. travnja 2019. Izaslanstvo će predvoditi ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Marić susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom te s izvršnim direktorom Banke Koenom Davidseom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će razgovore o pripremi novog Okvira za suradnju Svjetske banke s Republikom Hrvatskom (za fiskalne godine 2019. – 2024.), daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te razgovore o projektima u provedbi.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom MMF-ovog Sektora za Europu  Poulom M. Thomsenom, s izvršnim direktorom u MMF-u  Anthonyjem De Lannoyem i zamjenikom izvršnog direktora Richardom Doornboschom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadriom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i sastanci s predstavnicima niza drugih međunarodnih financijskih institucija, između ostaloga s Liqunom Jinom, predsjednikom Azijske infrastrukturne investicijske banke (AIIB), Luis Alberto Morenom, predsjednikom Inter-američke banke za razvoj (IDB), Sir Sumom Chakrabartijem, predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Vazilom Hudákom, potpredsjednikom Europske investicijske banke (EIB) te predstavnicima drugih investitora i banaka.



Pisane vijesti