Ministar Marić primio izaslanstvo CEB-a predvođeno guvernerom Wenzelom

Slika /slike/vijesti/P1010030.JPG

Ministar financija dr. sc. Zdravko Marić danas je u radni posjet primio izaslanstvo Razvojne banke Vijeća Europe (engl. Council of Europe Development Bank - CEB), koju je predvodio guverner CEB-a, dr. Rolf Wenzel.

Tijekom posjeta, ministar Marić i guverner Wenzel iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je naglašena potreba i za daljnjom podrškom CEB-a provedbi projekata u skladu s mandatom ove međunarodne institucije.

Suradnja Republike Hrvatske s CEB-om započela je 1998. godine. Otada pa do danas, ova međunarodna financijska institucija pružila je podršku vrijednu oko 850 milijuna eura za financiranje projekata javnog i privatnog sektora u Republici Hrvatskoj, naglašeno socijalnog karaktera.

U tom kontekstu, financirani su projekti u nizu sektora: školstvo, zdravstvo, zbrinjavanje prognanika i izbjeglica, kultura, vodno-komunalna infrastruktura. Već dugi niz godina, CEB je značajan partner i u podupiranju razvoja mikro, malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, kao vodećih pokretača gospodarskog oporavka, očuvanja i stvaranja radnih mjesta te rasta.



Pisane vijesti