Ministar Marić sudjeluje na konferenciji "Demographics, Jobs and Growth: Navigating the Future in Central, Eastern and Southeastern Europe"

Slika /slike/vijesti/novo/IMF-HNB-CESEE-logo-FINAL-2.jpg

Ministar financija Zdravko Marić, zajedno s predstavnicima Vlade RH i Ministarstva financija, sudjelovat će na konferenciji: „Demographics, Jobs and Growth: Navigating the Future in Central, Eastern and Southeastern Europe“ koja se održava 14. i 15. srpnja 2019. u Dubrovniku.

Konferenciju su zajednički organizirali Međunarodni monetarni fond (MMF) i Hrvatska narodna banka (HNB), a na istoj će sudjelovati Tao Zhang, zamjenik glavne direktorice MMF-a i drugi visoki predstavnici MMF-a te visoki predstavnici Europske komisije, dužnosnici iz država regije središnje, istočne i jugoistočne Europe i međunarodni stručnjaci iz područja makroekonomije, demografije, upravljanja poslovanjem i dr.

Konferencija će biti usmjerena na prioritetne teme ove regije, koje će biti predstavljene kroz tri panela: i) proširenje gospodarstva i uska grla tržišta rada; ii) demografija, dugoročne perspektive i stvaranje radne snage za budućnost; iii) okrugli stol: rad, demografija i put naprijed. Također će se naglasiti potreba jačanja ulaganja u ljuski kapital, s osvrtom na tržište rada i demografske izazove, kao i politike potrebne za održavanje rasta i promicanje konvergencije.

Prva zajednička konferencija MMF-a i HNB-a u Dubrovniku održana je prije dvije godine, okupivši brojne visoke dužnosnike država regije središnje, istočne i jugoistočne Europe, visoke dužnosnike MMF-a i Europske komisije te druge eminentne svjetske stručnjake iz područja financija i prava, koji su tada razmijenili mišljenja na temu ubrzanja konvergencije u regiji.

Više na: https://www.imf.org/en/News/Seminars/Conferences/2019/06/05/navigating-the-future-in-cesee

 



Pisane vijesti