Ministar Primorac primio u nastupni posjet irskog veleposlanika Dowlinga

Slika /slike/Vijesti2023/IMG - 1 (2).jpg

Ministar financija, dr.sc. Marko Primorac je primio u nastupni posjet veleposlanika Irske Nj. E. g. Ruaidhri Dowlinga.

Ministar financija, dr. sc. Marko Primorac sastao se s veleposlanikom Irske g. Ruaidhri Dowlingom te su tom prilikom raspravili aktualne gospodarske i financijske teme i razmijenili mišljenja o mogućnostima buduće intenzivnije suradnje.
 
Irska i Republika Hrvatska tradicionalno razvijaju prijateljske i bliske odnose te dijele niz zajedničkih interesa. Ministar Primorac upoznao je veleposlanika s procesom i koristima uvođenja eura, a razmijenjena su mišljenja o aktualnostima i globalnim izazovima koja utječu na sve segmente društva. Veleposlanik Dowling čestitao je na uspješnom ostvarenju strateških ciljeva Republike Hrvatske, uvođenja eura kao službene valute i ulaska u Schengen, te pohvalio učinkovito provođenje i organizaciju svih potrebnih procesa koje su hrvatske institucije poduzimale u proteklom razdoblju.  
 
Obje strane su izrazile iznimno zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a istaknut je interes za njezinim jačanjem u raznim područjima posebice kroz razmjenu iskustava i znanja u pogledu pristupanja i suradnje s Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

Pisane vijesti