Ministar Primorac s francuskim veleposlanikom Fieschijem o gospodarskoj suradnji

Slika /slike/Vijesti2023/3dio/231027.jpg

Ministar financija Marko Primorac primio je u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Nj. E. Fabiena Fieschija

Ministar financija Marko Primorac primio je u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Nj. E. Fabiena Fieschija i tom mu je prigodom čestitao na novom mandatu. Na početku sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo dugogodišnjom i izvrsnom suradnjom između Francuske Republike i Republike Hrvatske.

Ministar Primorac i veleposlanik Fieschi razmijenili su mišljenja o gospodarskim i geopolitičkim aktualnostima, a ministar Primorac upoznao je francuskog veleposlanika s trenutnim stanjem pregovora o članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Posebno je istaknuo da je članstvo Hrvatske u OECD-u iznimno važan strateški cilj i slijedom toga izrazio je zahvalnost francuskom veleposlaniku na potpori koju Hrvatska dobiva na putu prema članstvu. Snažna bilateralna suradnja važna je odrednica za ostvarenje zajedničkih interesa, pa su tijekom sastanka podržani napori s obje strane koji se poduzimaju u cilju jačanja gospodarske suradnje, koja proteklih godina bilježi uzlazni trend i otvara nove mogućnosti za rast i razvoj ulaganja.

Veleposlanik Fieschi čestitao je na uspješnom provođenju reformskih procesa i ostvarenju zadanih ekonomskih i političkih ciljeva, te na ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva ulaska u euro područje i Schengen.

Pisane vijesti