Ministar Primorac sastao se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske Voskampom

  • Slika /slike/Vijesti2022/duc.jpg
  • Slika

Ministar financija dr.sc. Marko Primorac primio je danas u nastupni posjet Nj. E. dr. Hendrika Jan VOSKAMPA, veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj.

Ministar Primorac je pohvalio dosadašnju kvalitetnu suradnju te izrazio zadovoljstvo odličnim odnosima s nizozemskim kolegama. Veleposlanika Voskampa su zanimale aktualnosti vezano uz skoro uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj i makroekonomska situacija. Razmijenjena su mišljenja o mjerama za rješavanje energetske krize i rastuće inflacije te o mogućnostima unaprijeđena zajedničke suradnje.

 

Obje strane pozdravile su izvrsnu suradnju u okviru postojećeg Memoranduma o razumijevanju o tehničkoj pomoći potpisanog između Ministarstva financija Kraljevine Nizozemske i Ministarstva financija Republike Hrvatske putem kojeg se odvija razmjena znanja, dobre prakse i tehničke ekspertize između predstavnika dviju institucija. Potpisivanje novog memoranduma za razdoblje 2023. – 2026.g. kojim će se definirati nastavak daljnje suradnje je predviđen tijekom susreta ministra Primorca i nizozemske ministrice financija gđe Sigrid Kaag koji je planiran krajem studenog 2022.

 

Veleposlanik Voskamp je na kraju čestitao na skorom ulasku Republike Hrvatske u europodručje te iskazao potporu na putu članstva u OECD kao jednom od glavnih hrvatskih strateških ciljeva u narednom razdoblju.


Pisane vijesti