Ministar Primorac sastao se sa slovačkom veleposlanicom u Hrvatskoj Kovačovom

Slika /slike/Vijesti2023/2dio/20230726_100543 3.slik.jpg

Ministar financija Marko Primorac primio je u nastupni posjet Nj. E. Hanu Kovačovu, veleposlanicu Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj te joj je tom prilikom čestitao na novom mandatu.

Obje strane pozdravile su i izrazile zadovoljstvo dosadašnjom izvrsnom suradnjom i prijateljskim odnosima dviju zemalja. Razmijenjena su mišljenja o aktualnostima u gospodarstvu i geopolitici, a ministar Primorac upoznao je veleposlanicu s makroekonomskom situacijom u Hrvatskoj i provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Također,  razgovaralo se i o statusu kandidature Hrvatske za članstvo u OECD –u, a s tim u vezi ministar Primorac zahvalio se na potpori Slovačke u ostvarenju ovog važnog strateškog cilja Hrvatske.
Raspravljene su i potencijalne prilike za jačanje bilateralne suradnje te mogućnosti za ostvarenje novih projekata i razmjene znanja, dobre prakse i tehničke ekspertize između predstavnika dviju zemalja. Veleposlanica Kovačova čestitala je na uspješnom provođenju reformskih procesa u Hrvatskoj i ostvarenju zadanih ekonomskih i političkih ciljeva.


Pisane vijesti