Nastavljen dijalog s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja

Slika /slike/Vijesti2021/20210727_111127.jpg

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić sastao se danas s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja (NUU) Jelenom Tabak i Draženom Biljanom.

Ovaj je sastanak uslijedio nakon što je Nacionalna udruga ugostitelja početkom srpnja Ministarstvu financija dostavila svoje prijedloge mjera za očuvanje radnih mjera i zaštitu domaćih poduzetnika s naglaskom na barove. 

 

Na sastanku je potpredsjednik Marić istaknuo kako je Vlada Republike Hrvatske i u ovom i u prošlom mandatu stavila naglasak na porezno rasterećenje i u tom je segmentu učinjen značajan iskorak.  Podsjetio je i da u turizmu već imamo sniženu stopu poreza na dodanu vrijednost, za smještaj, prehranu i usluživanje hrane. Ponovio je i da sve što je Vlada do sada činila oko poreznog sustava nije bilo vezano za pojedine sektore nego za cijelo gospodarstvo te se kroz porezne reforme došlo do raznih mjera, od snižavanja poreza do ukidanja pojedinih doprinosa, a značajno su prošireni neoporezivi primitci. 

 

Predstavnici Nacionalne udruge ugostitelja su dodatno obrazložili svoje prijedloge mjera za očuvanje radnih mjera, a potpredsjednik Marić je u osvrtu na  prijedlog da se trošak radne snage 'izbija' iz osnovice PDV-a, naglasio da ni u hrvatskom ni u poreznom sustavu EU-a ni bilo koje zemlje tako nešto nije prepoznato, niti moguće.

 

U konstruktivnom razgovoru su raspravljena i druga aktualna pitanja.


Pisane vijesti