Održana konferencija "Važnost sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske"

Slika /slike/vijesti/Kontrole.jpg

Dana 26. listopada 2012. godine, u hotelu Melia Coral u Umagu, održana je konferencija o važnosti sustava financijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske.

Konferenciju je organiziralo Ministarstvo financija Republike Hrvatske, Sektor za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole, u okviru projekta Europske unije IPA 2008 „Podizanje javne svijesti o važnosti sustava financijskog upravljanja i kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske” vrijednog 132.000 eura. Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom SAFEGE iz Republike Francuske.

Na konferenciji su sudjelovali čelnici, osobe zadužene za financijsko upravljanje i kontrole te unutarnju reviziju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Cilj konferencije bio je istaknuti važnost sustava unutarnjih financijskih kontrola kao i odgovornost rukovodeće strukture za njihovo učinkovito funkcioniranje. Kvalitetni sustavi unutarnjih financijskih kontrola važan su preduvjet za uspješno upravljanje proračunskim sredstvima, osiguranje fiskalne odgovornosti kao i spremnost zemlje za upravljanje sredstvima iz fondova Europske unije.

Uvodno su se sudionicima konferencije obratili izaslanica Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, gđa. Paulina Stanoeva i pomoćnik ministra financija gosp. Branko Šegon.

Izlaganja na temu važnosti sustava unutarnjih financijskih kontrola, osim stručnjaka iz Ministarstva financija, imali su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva pravosuđa te predstavnici Državnog ureda za reviziju.



Pisane vijesti