Otkriva li fiskalizacija previše?

Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17%, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81%.

Ističemo i da su ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane za 18,32%.

Posebno želimo naglasiti da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom još većim intenzitetom, posebice na Jadranu.

Ministarstvo financija, Porezna uprava će nastaviti s uvođenjem reda u prometu gotovinom i suzbijanjem sive ekonomije u Republici Hrvatskoj. Unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon. Porez se mora platiti i unatoč zastrašivanjima neće se odustajati od pojačanog nadzora. Inspektori Porezne uprave koji provode nadzor imaju punu potporu Ministarstva financija i zaštitu rukovodstva u slučaju neugodnosti.

Porezna uprava posebno se zahvaljuje građanima na potpori koju nam pružaju od prvog dana fiskalizacije, a koja je prema nekim istraživanjima trenutno veća od 80% te ih poziva da i dalje aktivno sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom.

Građane pozivamo da račune provjeravaju putem internetske stranice http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna, a sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

Uzmite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti, jer „Bez računa se ne računa“!



Pisane vijesti