Otvaranje twinning projekta 'Daljnje jačanje sustava unutarnje financijske kontrole u Republici Hrvatskoj' iz programa IPA 2007

Slika /slike/vijesti/sss.jpg

U organizaciji Ministarstva financija i Delegacije Europske unije u RH dana 9. veljače 2010. održana je svečanost otvaranja Twinning light projekta "Daljnje jačanje i poboljšanje unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru u Republici Hrvatskoj" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2007.

Cilj ovog projekta s proračunom od 250.000 eura je unaprijediti postojeći sustav unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru Republike Hrvatske koji se sastoji od financijskog upravljanja i kontrole te unutarnje revizije.

Gospođa Danijela Stepić, voditeljica projekta za Hrvatsku, Ministarstvo financija, Uprava za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole i gospodin Paolo Berizzi, savjetnik, šef Odjela za provedbu projekata u Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj pozdravili su sudionike svečanosti.
Predviđene aktivnosti u projektu predstavila je gospođa Danijela Stepić, ravnateljica Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i gospodin Joe Dobbin, voditelj projekta iz tvrtke NI-CO iz Sjeverne Irske.

Očekivani rezultati projekta su:
- ažuriranje Priručnika za financijsko upravljanje i kontrole s naglaskom na povezivanje sustava unutarnjih financijskih kontrola i sustava proračuna,
- razvijen program procjene kvalitete rada unutarnjih revizora te
- unaprjeđen model godišnjeg izvješćivanja o sustavu unutarnjih financijskih kontrola (sustav PIFC).

Navedeno će pomoći kvalitetnijem razvoju sustava unutarnjih financijskih kontrola što će doprinijeti boljem upravljanju proračunskim i drugim sredstvima korisnika proračuna.

 



Pisane vijesti