Porezna reforma donijet ce ukupno rasterecenje u iznosu od 6,3 milijarde kuna

Slika /slike/vijesti/VRH180920.jpg

Danas je u Banskim dvorima održana 115. sjednica Vlade. Na otvorenom dijelu sjednice raspravljene su dvadeset i četiri točke dnevnog reda, među kojima i devet poreznih zakona. Riječ je o trećem krugu poreznog i administrativnog rasterećenja u okviru porezne reforme.

Tako je Hrvatskom saboru upućen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na promet nekretnina, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza, kao i Prijedlog zakona o trošarinama.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da je riječ o trećem krugu poreznog i administrativnog rasterećenja u okviru porezne reforme koja je započeta krajem 2016., s primjenom 2017.  

 "Ovo je sve na tragu onoga što smo tada već govorili i najavljivali i sve ove promjene i izmjene koje se događaju u ove tri  godine za redom zapravo su i dosljedne i konzistentne  s onim prethodnima, a sve na tragu onoga  što proklamiramo, a to je da učinimo naš porezni sustav stabilnijim, jednostavnijim, predvidljivijim i u isto vrijeme konkurentnijim", rekao je ministar. (Vlada RH/Hina)

više



Pisane vijesti